Παρουσίαση C-TEK

Η CTEC εδρεύει στην πόλη TAICHUNK της Ταιβάν όπου δραστηριοποιείται στην κατασκευή CNC εργαλειομηχανών. Η γκάμα της περιλαμβάνει CNC καθετα κέντρα κατεργασίας, φρέζες CNC , ηλεκτροδιαβρωσεις βυθίσεως ZNC και CNC.

Η Ctek ακολουθόντας την πολιτική ONE SOURCE SUPPLY αναπτύσει και κατασκευάζει τα δικά της CNC συστήματα , drives, κινητήρες και software, προϊόντα δικής
της έρευνας και ανάπτυξης επί σειρά ετών σήμερα μας προσφέρει μια σειρά από controls ισχυρά, αξιόπιστα,μοντέρνα και πολύ φιλικά στον χρήστη.

Είναι πιστοποιημένη με ISO9001 και όλα τα προϊόντα της διαθέτουν πιστοποίηση CE.Η σειρά των κάθετων κέντρων κατεργασίας και των cnc φρεζών που προσφέρει είναι σχεδιασμένες για να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως, το μηχανουργείο/επισκευαστήριο, την παραγωγή εξαρτημάτων (φασόν) , την κατασκευή καλουπιών.

Είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα έτσι ώστε να επιτυγχάνετε η μεγίστη ακαμψία, στιβαρότητα και ακρίβεια. Τα χυτά τους είναι από χυτοσίδηρο (meehanite), και τα τραπέζια σκληρυμένα και ρεκτιφιαρισμένα.

Οι κοχλίες μεταφοράς (ballscrews) είναι ένσφαιροι, διπλού περικοχλίου, ισχυροί και μεγάλης ακριβείας.Οι κίνηση στους άξονες επιτυγχάνεται με τους υψηλής
απόκρισης ψηφιακούς σερβοκινητήρες τις CTek πούβρίσκονται σε απευθείας διάταξη με τους κοχλίες.

Το control αποτελείται από έναν ταχύτατο και σταθερό βιομηχανικό υπολογιστή με 32bit CPU και το μέσο αποθήκευσης των δεδομένων είναι DOM ή FLASS CARD
ώστε να μην υπάρχουν μέρη που φθείρονται με την χρήση, όπως, ο σκληρός δίσκος.

Διαθέτει εγχρωμη οθόνη 15 ιντσών TFT LCD, floppy disk drive 3,55 inch 1,44ΜΒ, θύρα επικοινωνίας Ethernet με ταχύτητα 100ΜΒ/sec, look ahead 1500 ή 2000block/sec ανάλογα με το μοντέλο. Μπορεί να ελέγξει 5 άξονες σύγχρονος και διαθέτει λειτουργίες για την ρύθμιση των drive και των κινητήρων των αξό-
νων.

Το περιβάλλον για τον χρήστη είναι πάρα πολύ απλό και εύχρηστο. Ο προγραματισμός γίνεται είτε με G και Μ κώδικες είτε με τον διαλογικό προγραμματισμό που διαθέτει στην βάσική του έκδοση.

Διαθέτει έτοιμους κύκλους κατεργασίας και λειτουργεία βοήθειας (helpfunction) για τον προγραμματισμό κατεργασιών οπως τρυπήματα,φρεζαρίσματα pocketing καθώς και για τρισδιάστατο προγραμματισμό σε μόνο μια γραμμή. Και φυσικά γραφική προσωμοίωση του προγράμματος (tool path). Επίσης διαθέτει λειτουργεία break
point setting καθώς και machine interrupt and return ώστε να μπορεί ο χειριστής να σταματάει και να ξεκινάει την κοπή όπου θέλει, ακόμα και στην μέση της κατεργασίας χωρίς να αναγκάζεται να αρχίζει απο την αρχή. Ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει σε απόλυτες, σχετικές και πολικές συντεταγμένες, έχει mirror image, και tool compensation Η φιλοσοφία της CTEC στον σχεδιασμό των μοντέλων της ακολουθείτην λογική αγοράζω οτι χρειάζομαι.

Πάνω σε αυτή την γραμμή σας προσφέρει τρεις σειρές cnc φρεζών και κέντρων κατεργασίας με δυνατότητα επιλογής των επιπλέον χαρακτηριστικών.

KM-D Series

Διαθέτει φαρδιές , σκληρυμένες καιρεκτιφιαρισμένες γλίστρες Box type,με αντιτριβικό turcite B ταιριασμένο με το χέρι για πολύ καλή επαφή, στιβαρότητα και ακρίβεια. Ο κώνος του εργαλείου είναι BT40 ή CAT40 και 6000 στροφές στην άτρακτο Προαιρετικά μπορεί να διαθέτει αποθήκη τύπου ομπρέλας 16 εργαλείων ή 24 εργαλείων με μπράτσο αλλαγής,στροφές ατράκτου 10000rpm και ψυγείο καθώς και καμπίνα κατεργασίας πλήρως κλειστή.

Οι διαστασεις του τραπεζιου ξεκινανε απο (Χ/Υ) 1270/305mm εως 2700/810mm και διαδρομές 800/500 mm έως 2500/850mm

KM80-100L Series

Η σειρά αυτή παρουσιάζει μερικές διαφορές από την προηγούμενη.Έχει πιο φαρδύ τραπέζι από (Χ/Υ) 1000/410mm έως 1200/410mm και διαδρομές 800/500 mm έως
1000/500mm.

Οι άξονες κινούνται σε γραμμικά ρουλεμάν. Έχει 8000 στροφές στην άτρακτο, και ταχύτητα μετακίνησης αξόνων 20m/min.

KM800L, KM1000L Series

Τραπέζι εργασίας από (Χ/Υ) 1000/500mm έως 1200/500mm και διαδρομές 800/500 mm έως 1080/800mm. Καμπίνα εργασίας πλήρως κλειστή στην βασική έκδοση
Σε όλα τα μοντέλα προαιρετικά μπορεί να μπει τέταρτος ή τέταρτος και πέμπτος άξονας.

Οι ηλεκτροδιαβρωσεις βύθισης ΖNC και CNC έρχονται να βοηθήσουν τον κατασκευαστή καλουπιών προσφέροντας οικονομικά και ποιοτικά μοντέλα σε ποικιλία διαστά-
σεων και δυνατοτήτων.

Το control που χρησιμοποιεί κατασκευάζεται από την ιδία την CTek είναι ισχυρό, εύχρηστο και σταθερό με πολλές λειτουργίες. H οθόνη του είναι 15 ιντσών έγχρωμη. Μπορεί να κάνει απλή διάβρωση (πάνω-κάτω) με όποια κατεύθυνση επιθυμούμε, ORBIT καθώς επίσης και διάβρωση με κίνηση του άξονα Χ η Υ.

Διαθέτει δυο ταχύτητες ελεύθερης μετακίνησης, έλεγχο κακής διάβρωσης με αυτόματη διόρθωση για παρουσία κάρβουνου, κακής πλύση ή, ασταθούς εκκένωσης . Διαθέτει λειτουργεία στρατηγικής για προστασία του ηλεκτροδίου, των ανοχών, της επιφάνειας φινιρίσματος και της ταχύτητας. Ο προγραμματισμός μιας δουλειάς μπορεί να γίνει χειροκίνητα αφήνοντας το τεχνίτη να αποφασίσει για το φασεολόγιο ή αυτόματα αφήνοντας το πρόγραμμα να αποφασίσει βάσει παραμέτρων που του δίνουμε, όπως το σχήμα του ηλεκτροδίου και το υλικό του, το κατεργαζόμενο υλικό, την τραχύτητα της επιφάνειας που απαιτούμε τις ανοχές καθώς και τη φθορά του ηλεκτροδίου που επιθυμούμε.

Στη μνήμη της μπορούμε να έχουμε αποθηκευμένες μεχρι 20000 δουλειές οι οποίες αποθηκεύονται όχι σε σκληρό δίσκο αλλά σε DOM για σταθερότητα και ταχύτητα.
Επίσης διαθέτει λειτουργείες όπως έλεγχο και διόρθωση φθοράς ηλεκτροδίου, DRY RUN, αυτόματη επανεκκίνηση μετά από διακοπή ρεύματος κ.α.

Η γεννήτρια ξεκινάει από τα 50amp και φτάνει μέχρι τα 100 amp . Η ελάχιστη τραχύτητα επιφάνειας που μπορεί να παράξει είναι Ra=0,18μm. Τα γραμμικά ρουλεμάν που χρησι μοποιεί για την ολίσθηση των αξόνων σε συνδυασμό με τους κανόνες γραμμικής μέτρησης και με τους κοχλίες διπλού περικοχλίου συντελούν στη μέγιστη ακρίβεια χωρίς τζόγους.

Οι ηλεκτροδιαβρώσεις ZNC ξεκινάνε από τραπέζι (Χ,Υ) 600χ300 mm έως 1050Χ600mm. Οι διαδρομες των αξόνων είναι από (Χ,Υ) 300χ200mm έως 700Χ550mm,το βάρος ηλεκτροδίου μέχρι 200 κιλά και το βάρος εργοτεμαχίου μέχρι 2950 κιλα.

Τα μεγέθη των ηλεκτροδιαβρώσεων CNC ξεκινάνε από τραπέζι (Χ,Υ) 700χ400mm έως 3200Χ1200mm. Διαδρομές (Χ,Υ) 400χ300mm έως 3000Χ900mm.Bάρος ηλεκτρoδίου μέχρι 450 κιλά και βάρος εργοτεμαχίου μέχρι 15000 κιλά. Τα μεγάλα μοντέλα βγαίνουν και με διπλή κολώνα.

Τα προϊόντα της CTEK διατίθενται αποκλειστικά σε όλη την Ελλάδα από την CNCMECHANICS με πλήρη υποστήριξη σε Service και ανταλλακτικά.

Google Translate